Logo Logo
UZENÍ 60' - 90'C
  • 16. 7. 2018
  • uzení, grilování, zahradní grily, zahradní nábytek

U další varianty je postup stejný jako u opékání. Používá se co nejaromatičtější dřevo a uzavírají se všechny větrací klapky i přihrádka na oheň. Na základě nepatrné cirkulace vzduchu se docílí relativně nízká teplota. Ideální teplota se u „teplého uzení“ nachází mezi 60' - 90'C. Čím je nižší teplota, tím déle se může udit. K uzení se obzvláště hodí ryby a jiné masové lahůdky.

Výhody:

  • Správná chuť uzeného se dá docílit pouze správnou metodou uzení
  • Je to nový typ chuti v oblasti grilování
  • Nevyžaduje žádné obracení a dozor

Nevýhody:

  • Vyžaduje relativně hodně času
  • Není to něco, co by chutnalo každému