Logo Logo
PŘÍMÉ GRILOVÁNÍ 160' - 260'C
  • 16. 7. 2018
  • grilovani, zahradní gril, přímé grilování

Dřevo nebo dřevěné uhlí zapalujeme v přihrádce na oheň, v případě většího grilu, respektive větší plochy grilu, je nutno zapálit oheň také v hlavní komoře. Při "přímém grilování" je důležité, aby se počkalo na žár ( nesmí už hořet oheň ). Docílí se vysoká teplota grilování, asi 160' až 300'C. Tím se pokrm velmi rychle "ugriluje". Měli bychom rovněž dbát na to, aby se tuk kapající dolů nevzňal a grilovaná pochoutka se „nepřipálila“ nebo dokonce "nespálila". Pokrm se musí hlídat a čas od času obrátit. Obecně se u všech typů grilování dá doporučit - zavřít poklop(y), aby se při grilování žár rovnoměrně dostával ke grilovaným pochoutkám.

Výhody:
• Atmosféra grilování a krátká doba vaření
Nevýhody:
• Čekání na žár ( asi 20 – 30 minut ) nutně vyžaduje dozor