Logo Logo
Blog a magazín o bazénech, doplňcích na zahradu a vybavení do domácnosti
grilování "BARBECUE"

"BARBECUE /přeloženo do češtiny/ znamená způsob nepřímého dopečení (masa) při nízké teplotě s příchutí dřeva. Tento pojem byl používán původními obyvateli na Haiti pro jídlo s masem, které už se nedávalo do otevřeného ohně, nýbrž lehce stranou na okraj. Tak nedocházelo k žádnému spalování tuků a už vůbec ne ke spálení m...

Číst více
UZENÍ 60' - 90'C

U další varianty je postup stejný jako u opékání. Používá se co nejaromatičtější dřevo a uzavírají se všechny větrací klapky i přihrádka na oheň. Na základě nepatrné cirkulace vzduchu se docílí relativně nízká teplota. Ideální teplota se u „teplého uzení“ nachází mezi 60' - 90'C. Čím...

Číst více
OPÉKÁNÍ 90' - 160'C

Postup je stejný jako při nepřímém grilování. V přihrádce na oheň zapálíme uhlí nebo dřevěné uhlí, úplně otevřeme větrací klapky a necháme otevřený poklop přihrádky na oheň. Pokrm se okamžitě může vložit do hlavní komory ( pokud při zapálení nebyla použita žádná chemie ). Při teplotě 90' - 160'C opékáme. Už není nutn&eacut...

Číst více
NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ 160' - 260'C

Zažehnutí dřeva nebo dřevěného uhlí, stejně jako v případě přímého grilování,provádíme pouze v přihrádce na oheň. Pokud se nepoužije žádná zápalná pomůcka s chemií, může hned začít grilování. Grilovaný pokrm vložíme do hlavní komory. Podle typu pokrmu a také podle časového plánu se pokrm položí buď blíže...

Číst více
PŘÍMÉ GRILOVÁNÍ 160' - 260'C

Dřevo nebo dřevěné uhlí zapalujeme v přihrádce na oheň, v případě většího grilu, respektive větší plochy grilu, je nutno zapálit oheň také v hlavní komoře. Při "přímém grilování" je důležité, aby se počkalo na žár ( nesmí už hořet oheň ). Docílí se vysoká teplota grilování, asi 160' až 300'C. Tím se pokrm velmi r...

Číst více